Wat zijn je verwachtingen als je naar La Woef komt met je hond?

 

Quick fix?

Wat zijn diep in je hart echt je verwachtingen als je les gaat nemen met je hond?

Een belangrijke vraag om even bij stil te staan. Immers, op internet/social media zien we nogal eens filmpjes langskomen van honden die aan het begin van een consult nog niets konden of een heftig probleem hadden en tadááá 1 of 2 uurtjes later is het allemaal gefixt!

Mooi hoor, maar als je dat verwacht, kom dan niet naar La Woef. Geloof me: Quick fixes bestaan niet.

De waarheid is: Het kost tijd, geduld en energie om een hond (pup én volwassen hond) echt nieuwe dingen  / ander gedrag aan te leren, om hem commando's bij te brengen (ze spreken geen Nederlands ;-) en het kost ons als eigenaar ook tijd om te leren hoé we onze hond iets leren.

Kortom: Aan 1 of 2 lessen heb je niet voldoende.  Maar hoe kan dat dan, die succesfilmpjes op internet? Het antwoord is, (behalve dat filmpjes te manipuleren zijn)  dat er helaas toch vaak met middelen wordt gewerkt die maken dat een hond bijv. in 1 sessie niet meer aan zijn riem trekt, maar bekijk het filmpje goed, er wordt dan bijv. met een "speciale trainingslijn" gewerkt. Nog los van het feit dat ik dit soort middelen niet gebruik in het kader van dierenwelzijn, is het zo dat je een hond met zo'n lijn om feitelijk niets léért: Haal je die "trainingslijn" eraf, dan trekt de hond daarna gewoon weer. Kortom, de hond trok niet aan de lijn, om een (zeer) onprettige prikkel te vermijden, maar hij heeft niet geleerd om met een ontspannen lijntje met de begeleider mee te lopen. Bij La Woef geven we de hond de ruimte om te leren, na te denken, en meer te leren. Die ontwikkeling komt er, maar niet overnight.

En ja, het leerproces en de resultaten delen we ook, bijv. op de Faceboekpagina van La Woef: Superleuk!

 

Maatwerk, Persoonlijk en Professioneel + Zelf oefenen ;-)

Ik geef privélessen, omdat ik ga voor maatwerk: Elke combinatie is uniek en verdient onverdeelde aandacht. In een uur per week, krijg je heel gericht les, tips, adviezen op jou en je hond toegespitst. Mijn advies zal altijd zijn om het geleerde buiten de lessen om te oefenen. Uiteraard met mate, niet te vaak en niet te lang, maar het is zaak om af en toe het geleerde in andere situaties toe te passen. Tenslotte is dat het doel: dat je hond in allerlei situaties weet wat je van hem wilt, zelf leert nadenken en de juiste keuzes maakt. Het is natuurlijk aan jou als eigenaar of je tussen de lessen door een beetje oefent of niet, of je een keer een gek trainingsspelletje doet of niet; Van mij mag alles en moet niks! Mij gaat het wederom om je verwachtingen: Realiseer je dat een hond die 1 keer per week oefent om met een slappe lijn mee te lopen, minder snel dit echt structureel oppakt, dan een hond waar dit consequent met het uitlaten wordt toegepast. Een hond waar buiten de lessen om af en toe een gek hierkomspelletje mee wordt gedaan, gaat sneller de keuze maken naar je toe te komen als je hem roept: Geef hem eens ongelijk!

 

Let's have fun together!

Ik geloof in samen plezier hebben met je hond: Als er contact is tussen jou en je hond en jullie gaan trainen op een manier die de hond uitdaagt, hem motiveert en oefeningen voelen als een spel voor je hond; dán kom je tot echte resultaten samen, ieder op zijn/haar eigen niveau.  Natuurlijk geven we de hond kaders en duidelijkheid, binnen die kaders keuzes en motiverende prikkels: Dus werken aan trainen met plezier, kan je verwachten bij La Woef!

Wil je graag je hond 24/7 laten voelen dat jij dé baas bent, dat hij met angst en respect jou moet volgen, dan denk ik dat het geen match is met La Woef ;-)

Wil je graag leren hoe je je hond motiveert, maar weet je gewoon nog niet zo goed hoe je dat dan doet? Dan is het zeker een match met La Woef!